A jelzáloghitelek - online kalkulátor

Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.


Mi a jelzáloghitel?


A jelzáloghitelek egy ősi hitelezési formát képviselnek, amelyet már a legkorábbi ókori kultúrákban is megtalálunk. Nem véletlen, hogy évezredek óta töretlen a népszerűsége, mivel a hitel folyósítója és a felvevője számára is számos előnyt kínál. A jelzáloghitelek konstrukciói is változatlanok maradtak a történelmi korok folyamán, ezeket röviden így lehetne összefoglalni: alacsony törlesztőrészlet, magas hitelösszeg, szabad felhasználhatóság.A magas hitelösszeg adott: a bank egy jelzálogba vett ingatlan értékéből számítja ki, hogy mennyi pénzt hajlandó kihelyezni. Egy ingatlannak először megvizsgálják a piaci értékét, majd abból kiszámítják a menekülési értéket, ami a piaci érték 75%-a környékén szokott lenni. Ezután a bank az így kiszámolt összeg egy bizonyos százalékát folyósítja, a jelzáloghitel végső összege az ingatlan piaci értékének legalább a fele szokott lenni, ennél azonban 10-20%-kal több is lehet.

Az alacsony törlesztőrészlet azért alakulhatott ki, mert a jelzáloghitelek futamideje hosszú, tehát a bank vállalhatja, hogy évtizedekre ad hitelt, így egy alacsony kamatszint is elég a tisztes haszon eléréséhez. Ebből természetesen az ügyfél is profitál, mivel Önnek is sokkal jobb, ha hosszabb ideig fizet egy kiszámítható összeget, előre tervezheti kiadásait. A 280%-os uzsorakamat nem a jelzáloghitelek világából való.

A szabad felhasználhatóság szintén nagy vonzerő a fentieken túl. Nincs szükség semmiféle előzetes tervekre, utólagos igazolásokra, számlákra, Ön egyszerűen felveszi a hitelt és aztán arra költi, amire akarja. A jelzáloghitelek jellegzetes felhasználási módjai például cégek beindítása és a kezdő tőke megteremtése, géppark felújítása, infrastrukturális fejlesztések, de olyan, improduktív célokra is felhasználható (hiszen szabad felhasználású), mint esküvő, lakodalom, nyaralás finanszírozása, autóvásárlás (bár ez éppenséggel akár hasznot hajtó beruházás is lehet), a lakásfelújítás, házfelújítás, -bővítés stb.A jelzáloghitelek maximális összege az ingatlan értékétől függ. A futamidő szabadon választható, de legfeljebb 30 év lehet. A hitel a hazánkban ilyen célra bevett pénzeszközökben vehető fel: forintban, euróban és svájci frankban. Az oldal tetején látható táblázatban összehasonlítottuk Önnek az egyes hiteleket. A számok magukért beszélnek. Végül hadd hangsúlyozzuk: a hitelügyintézés Önnek semmibe sem kerül. Cégünk ingyen vállalja a feladatot!
Hírek, érdekességek
A Pénzügyi Békéltető Testület határozataiból kiderül, hogy sikerült egyeztetniük és elérniük, hogy az autóhitelesek tartozása, akiknek a Bank elvitte a kocsiját, kedvező kamatozású vagy kamatmentes legyen.
2014-01-04